Klarere sammen! - En nettverkssamling for deg som jobber med klarspråk

29. mai 2019
Difis kurs- og konferansesenter

Beskrivelse

Samlingen er avlyst. Vi sender e-post/SMS om avlysningen til påmeldte.

På denne samlingen vil du få faglig påfyll og være med å dele erfaringer med klarspråksarbeid. Du får høre om prosjektet «Redd Kåre» i KLP, vi deler og diskuterer konkrete erfaringer fra klarspråksarbeid og du får presentert noen av metodene for brukerinvolvering. Du får også mulighet til å bli bedre kjent med flere som jobber med klarspråk i andre virksomheter.

Det blir servert en enkel lunsj. Arrangementet har begrenset plass, så meld deg på i tide!

Målgruppe
Ansatte i offentlig sektor som er opptatt av og engasjert i klarspråk.

Program

  • Bedre kundekommunikasjon i KLP – og hvordan vi skal redde Kåre Prosjektet «Redd Kåre» startet med en krise som gjorde at KLP måtte se på kundekommunikasjonen sin. Marianne Holt Holgersen vil fortelle om dette prosjektet – om årsaken til problemet og hvilke tiltak som måtte gjennomføres, om hvordan de gjorde det og effekten og resultatet av arbeidet.

  • Kåre har endret meg
    Et prosjekt for bedre kundekommunikasjon endret skrivekulturen og jobbhverdagen for medarbeidere i KLP. Margrethe Kvarenes har gransket denne endringsprosessen med studentbriller og forteller om hvilke faktorer i prosjektet som bidro sterkest til endringen. Margrethe Kvarenes er til daglig seksjonssjef for språk i skole og offentlig forvaltning i Språkrådet.

  • Erfaringsdeling: utfordringer i klarspråksarbeidet
    Vi diskuterer erfaringer fra klarspråksarbeidet i grupper og i plenum. Vi tar utgangspunkt i konkrete problemstillinger.

  • Klarspråk – involver brukerne og mål effekten
    Skal vi skrive slik at brukerne forstår, kommer vi ikke utenom å involvere brukerne i klarspråksarbeidet. Anna Holm Vågsland og Marianne Bugge Nordberg fra KS presenterer noen av metodene i verktøykassen for brukerinvolvering.


Abonner på Difis nyhetsbrev

Publisert: 10. apr 2019, Sist endret: 31. mai 2019

Deldette