MinID - verdens beste?

World Summit Award (WSA) kårer for femte gang verdens beste nettjenester og nettinnhold – nye medietjenester som er med på å forbedre verden på en rekke områder. MinID, som nå har 2,5 millioner bruker, er blant de nominerte.

Blant deltagere fra 160 FN-land skal fem norske tjenester være med å kjempe om heder i en av verdens største og prestisjetunge priser for innhold på nett. Prisen er etablert av blant annet FNs informasjonspanel og UNESCO.

Fem norske bidrag

I disse fem kategoriene vil følgende norske prøve å nå til topps i kåringen (omtalene er sitert fra pressemeldingen til WSA):

  • Offentlige tjenester og organisasjoner: MinID 3.0

"Siste versjon av den nasjonale felles offentlige innloggingen, hvor mer enn 2,5 millioner norske brukere har opprettet konto for å ha tilgang til en rekke tjenester."

  • E-læring og utdanning: Lesson Learned

"Sammen med flere aktører i næringslivet har Mintra etablert neste generasjons e-læring. Denne tjenesten har fått ulike bedrifter, bl.a. i oljeindustrien, til å samarbeide og lære av hverandre for å unngå uønskede hendelser."

  • Underholdning og spill: UT.no

"I løpet av kort tid har NRK og Turistforeningen fått frem et rikt nettsted for tur- og naturinteresserte. Nettportalen kobler sammen redaksjonell og brukergenerert innhold, og skaper med video, karttjenester og interaktivitet en nyttig og levende tjeneste for alle turgåere."

  • Kultur og verdensarv: Ida

"Da fossilet Ida ble presentert for verden, skapte dette en medie- og internettbegivenhet helt utenom det vanlige, for både norsk innhold og forskerstoff. Naturhistorisk Museum tilgjengeliggjorde et rikt innhold om oppdagelsen, vakkert pakket inn. Ida ble et internettfenomen og sjelden lastes forskerrapporter ned i den størrelsesorden."

  • Inkludering og deltagelse: slettmeg.no

"Nordmenn er blant verdens mest aktive brukere av internett og sosiale nettsamfunn. En aktiv nettdeltagelse kan imidlertid ha en bakside, som til slutt kan virke ekskluderende. Hva gjør man når noen publiserer bilder uten ditt samtykke eller oppretter en profil på et nettsamfunn i ditt navn? Datatilsynet har med sin tjeneste slettmeg.no, skapt et sikkerhetsnett for norske brukere, og kan på den måten være med på å gjøre nettet tryggere og mer inkluderende."

- Jeg er stolt og glad, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud om nominasjonen i en pressemelding.

Har tro på alle

Kristian Bruarøy er nominasjonsansvarlig og nasjonal ekspert for World Summit Awards i Norge. Han har tro på alle de norske bidragene.

- Disse fem tjenestene kan fremstå som unike også internasjonalt, og burde kunne hevde seg. Selv om Norge er et lite land, ligger vi langt fremme i å formidle og engasjere via nett. De nominerte tjenestene er alle mindre enn to år gamle, noe som er en forutsetning for å kunne delta i konkurransen, sier han i pressemeldingen fra WSA.

Bedømmelser for alle de innsendte bidragene gjøres uken før påske.

Deles ut annet hvert år

WSA deler ut priser hvert annet år, og er organisert av International Center for New Media i Salzburg. Prisen ble første gang delt ut i 2003 som en del av FNs World Summit on the Information Society. Mer om konkurransen og World Summit Award.

Publisert: 11. apr 2011, Sist endret: 18. aug 2017

Deldette