Sikker digital post – valget er tatt

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, næringsminister Monica Mæland og styreleder i KS Gunn Marit Helgesen, slår fast i et leserinnlegg i Finansavisen at post til innbyggere skal gå til innbyggers valgte postkasse hos e-Boks eller Digipost.

Gjennom en rekke oppslag i Finansavisen den siste tiden har det blitt skapt et inntrykk av at det hersker usikkerhet omkring hvor digital post fra forvaltningen skal sendes. I et felles leserinnlegg konstaterer de to ansvarlige statsrådene, sammen med KS, at valget er tatt.  Innbyggerpost skal sendes til e-Boks og Digipost mens næringslivspost skal sendes til Altinn.

Den digitale postkassen ble tatt i bruk for første gang av Statens Innkrevingssentral i november 2014. Nå har også NAV tatt løsningen i bruk, mens Kreftregisteret, Husbanken og store deler av universitets- og høyskolesektoren kopler seg på i løpet av våren. Kommunene kommer også på via SvarUT før sommeren. Innen første kvartal 2016 er det obligatorisk for alle statlige virksomheter å ta løsningen i bruk.

Publisert: 16. feb 2015, Sist endret: 16. feb 2015

Deldette

Kontakt

Kommentarer

Skriv ny kommentar

* obligatorisk felt som du må fylle ut