Deichmanske bibliotek Tøyen ble årets digitale suksesshistorie

Deichmanske bibliotek Tøyen vant i dag publikumsprisen for årets digitale suksesshistorie på Direktoratet for forvaltning og IKTs (Difi) digitaliseringskonferanse i Oslo.

Se foto på Flickr:
https://www.flickr.com/photos/difi_no/26952119713/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/photos/difi_no/27283898700/in/dateposted-public/

Difi inviterte alle i offentlig sektor, leverandører og brukere til å nominere flere kandidater til kåringen av årets digitale suksesshistorie.

- Vi trenger nytenkning i hvordan offentlige tjenester skal utformes, og vi må ta i bruk moderne teknologi. Da er det godt å se at vi har ungdommelig kreativitet og kompetanse! Vi trenger flere som dere fremover, sier direktør Steffen Sutorius i Difi.

Dagens ungdommer stiller store krav til at ting skjer så friksjonsfritt som mulig. Deichmanske bibliotek, Biblo Tøyen har derfor tatt med seg ungdommen og utviklet et bibliotek- og utlånssystem, som er langt mer effektiv enn de man finner hos de fleste andre biblioteker, ved bruk av RFID for skanning av bøker og droner til varetelling. Deler av løsningen er utviklet av fem gutter mellom 17-18 år.

Tre finalekandidater kjempet om å bli årets digitale suksesshistorie:

  • Deichmanske bibliotek Tøyen - Biblioteksystem
  • Husbanken og kommunene - Startlån
  • Utdanningsdirektoratet – Eksamenstjenesten eksamen.udir.no

Direktør Steffen Sutorius i Difi gratulerte vinnerne: Geir Vevle (HRAFN), avdelingsleder Reinhardt Mithassel (Deichmanske bibliotek Tøyen), og fra RadonByte: Thomas Lund Mathisen, Tor Berre og Erling Skaarseth Rørvik.

Les mer om digitaliseringsprisen

Presentasjonsfilm av Deichmanske bibliotek Tøyen - Biblioteksystem

 

Publisert: 09. jun 2016, Sist endret: 10. jun 2016

Deldette

Kontakt