NAV ble årets digitale suksesshistorie

NAV vant digitaliseringsprisen for årets digitale suksesshistorie på Digitaliseringskonferansen.

– Årets vinner er et godt eksempel på hvordan man kan gjøre ting på nye måter og leverer tjenester som både effektiviserer forvaltningen og gjør hverdagen enklere for brukeren. Både regjeringen og Difi har store forventninger til digitaliseringen av offentlig sektor, sier direktør Steffen Sutorius i Difi.

En kort presentasjon av tjenesten

Se flere bilder på Flickr

Difi inviterte alle i offentlig sektor, leverandører og brukere til å nominere kandidater og tre finalister ble valgt ut av årets jury. Vinneren ble stemt frem av publikum under årets konferanse.

Med 3,8 millioner sykmeldinger i året fordelt på 830 000 personer er det behov for å forenkle kommunikasjonen mellom alle som er involvert i et sykefravær: den sykmeldte, arbeidsgiveren, legen og NAV.

Digitaliseringen skal frigjøre tid og ressurser fra det som i dag går til manuelle rutiner som innebærer papir og post og telefon. Tiden skal i stedet brukes på å øke kvaliteten i oppfølgingsarbeidet slik at den sykmeldte skal kunne komme raskere tilbake i arbeid.

Prisutdelingen

Tre finalekandidater kjempet om å bli årets digitale suksesshistorie:

  • NAV – digital sykefraværsoppfølgning
  • Bergen kommune, Digifrid – den digitale medarbeider
  • CERES – Vitnemålsportalen

Direktør Steffen Sutorius i Difi gratulerete vinneren. De som tok i mot var prosjektlederen Ingrid Nikolic og prosjekteier Kristian Munthe fra NAV. Premien var et litografi av Ingrid Haukelidsæter.

Les mer om digitaliseringsprisen

Sist endret: 
19. jun 2017

Deldette