Har du fått med deg at oktober er nasjonal sikkerhetsmåned? Sikkerhetsmåneden er en god anledning til å lære mer om informasjonssikkerhet.

Hva er sikkerhetsmåneden?

I dag starter den nasjonale sikkerhetsmåneden. Da setter mange offentlige og private virksomheter sikkerhet på dagsorden, både overfor egne ansatte men også overfor befolkningen generelt.
Oktober er sikkerhetsmåned ikke bare her i Norge, men også internasjonalt. I Norge er NorSIS nasjonalt ansvarlig, og Difi er en av samarbeidspartnerne.


Hvorfor har vi en nasjonal sikkerhetsmåned?

Mange tror at sikkerhetsproblematikk ikke angår dem. Det er feil. Alle er avhengige av informasjonssikkerhet for å få løst sine arbeidsoppgaver. Tenk hvis saksbehandlingssystemet du bruker til vanlig var nede en hel dag? Eller enda verre; en hel uke. Eller hva hvis alle de taushetsbelagte opplysningene du forvalter plutselig lå ute på internett?


Den nasjonale sikkerhetsmåneden er en god anledning til å oppdatere deg på hvilke sikkerhetskrav som gjelder i akkurat din organisasjon, og tenke litt ekstra over hvorfor informasjonssikkerhet er viktig når du skal utføre dine arbeidsoppgaver.


Difis aktiviteter i oktober

Vi i Difi har sendt ut opplæringspakker om informasjonssikkerhet til 30 offentlige virksomheter, så det er en mulighet for at du ser noe av vårt materiale på din arbeidsplass i løpet av måneden.
Vi tilbyr flere gratis kurs og arrangementer i løpet av oktober. For en fullstendig oversikt, se våre nettsider. Vi er spesielt glad for at vi for andre gang arrangerer vår høstkonferanse – Informasjonssikkerhet i offentlig sektor. I tillegg har kanskje organisasjonen du jobber i noen egne arrangementer. Vi håper du tar deg tid til å delta på relevante arrangementer nå i oktober, enten her hos oss i Difi eller lokalt i din egen virksomhet.


For mer informasjon om nasjonal sikkerhetsmåned, se sikkert.no. Difi er statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet. For mer informasjon om vårt arbeid, se infosikkerhet.difi.no

God sikkerhetsmåned!

 

 

Forfatter

Caroline Ringstad Schultz
Caroline Ringstad Schultz
Fungerende seksjonssjef Caroline Ringstad Schultz, avdeling for digital forvaltning, seksjon for informasjonssikkerhet og datadeling, m. 970 98 560 carolineringstad.schultz@difi.no

Kommentarer

Skriv ny kommentar

* obligatorisk felt som du må fylle ut