Walter er hovedpersonen i Difis e-læringskurs i forvaltningsloven «Får Walter lov?». Vi har gjort oss noen erfaringer om hvordan e-læring fungerer som opplæring, og hvordan det går når alle ansatte i en virksomhet tar det samme kurset.

På Difis erfaringsseminar i november får du høre mer om dette, og du får tips til hvordan din virksomhet kan bruke e-læring. Til inspirasjon byr vi her på ti ting du kanskje ikke visste om Walter.

Ti ting du (kanskje) ikke visste om Walter

  1. Walter er hovedpersonen i Difis e-læringskurs i forvaltningsloven, Får Walter lov? og representerer alle oss som jobber i offentlig forvaltning.
  2. Kurset består av 16 moduler som sendes ut på e-post, én om dagen. Modulene er korte og morsomme snutter som avsluttes med juridiske nøtter. Nøttene skal løses fra en dag til den neste, gjerne sammen med andre.
  3. Om lag 80 prosent av de som har tatt kurset sier at de likte denne måten å lære på, og 86 prosent mener dette er et bra kurs.
  4. Vi har laget både en implementeringsveileder og forskjellig materiale du kan bruke for å gjøre kurset til en begivenhet hos dere. Kurset og materialet er gratis og tilgjengelig på nettsiden om kurset.
  5. For best læringseffekt anbefaler vi at kurset tas i grupper, og at dere legger til rette for diskusjoner. I snitt er det seks personer per gruppe.
  6. Vi i Difi har gjennomført Får Walter lov?, med diskusjoner i ledergruppen så vel som i avdelingene. Da kurset var over ble det daglige «besøket» av Walter etterlyst i sosiale medier av begeistrede medarbeidere.
  7. I Får Walter lov? legges det til rette for diskusjoner av virksomhetenes særegne utfordringer og hvordan disse bør håndteres. Slike diskusjoner bidrar til å bygge én forvaltningskultur.
  8. På Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse på NTNU utstyrte de en lokal Walter med den karakteristiske «Walter-genseren» og kjørte sin egen Walter-kampanje.
  9. I Norge er det 576 som heter Walter til første fornavn. I offentlig forvaltning arbeider det om lag 700 000 Waltere. Siden lanseringen i mai 2014 har i underkant av 3000 blitt registrert som deltakere på kurset. Det betyr at det er ca. 697 000 som har noe å glede seg til!
  10. Får Walter lov? er et tilbud under satsingen På nett med læring. Dette er en fireårig satsing for å etablere et felles digitalt læringstilbud og stimulere til kunnskapsdeling og gjenbruk i staten.

I tillegg til Walter tilbyr Difi også gratis e-læringskurs til hele forvaltningen om informasjonssikkerhet, innsyn, prosjektveiviseren og annen generell kompetanse.

Forfatter

Tone Kastnes
Tone Kastnes
Tone leder det fireårige programmet "På nett med læring" - satsing på digital læring i staten.

2 Kommentarer

Skriv ny kommentar

* obligatorisk felt som du må fylle ut

Kommentarer

Hei:)
Jeg er litt int. i dette konseptet og lurte på hva dette koster? jobber som styrer i Nordkapp kommune.

Kristin Olsen

Hei

Det er gratis å benytte seg av Difis e-læringstilbud.