«Tilbyr dere gratis e-læringskurs til alle som jobber i forvaltningen? Med temaer som er relevante og kvalitetssikrede, samlet på en felles læringsplattform? Det er jo fantastisk!» Dette hører vi når vi presenterer e-læringskursene vi tilbyr til alle offentlige virksomheter, fra læringsplattformen.difi.no.

I juni var vi i Kristiansand og Bergen for å snakke med HR-ansatte i offentlig sektor om e-læringstilbudet Difi tilbyr. Nå i starten på september skal vi til Trondheim og Tromsø. Vi arrangerer disse seminarene for å møte dere som jobber med opplæring i små og store statlige etater, høgskoler, kommuner og fylkeskommuner.

Å møte dere på denne måten er både nyttig og svært hyggelig. I Kristiansand og Bergen ble vi møtt med stor begeistring, i tillegg til lett forundring, over at Difi lager gratis kurs for alle ansatte i offentlig sektor. De færreste visste at tilbudet er helt gratis, at alle deres ansatte kan logge seg på selv, at de kan ta kurs når og hvor de vil, at de får sin egen kompetanseside med oversikt over kurshistorikken sin, at virksomhetene kan laste det ned på egen læringsplattform hvis de ønsker eller dele egenutviklede kurs på den felles læringsplattformen.

Relevante kurs med høy kvalitet

Kursene våre er for både ledere og ansatte, og temaene spenner fra forvaltningsloven, offentlighets‑loven, klarspråk, anskaffelser, digitalisering, pedagogikk til ledelse og medarbeider‑utvikling. Vi har også en uhøytidelig quiz med spørsmål om statsforvaltningen. Her kan du teste deg selv og se om du har noen kunnskapshull.

Vi setter høye krav til kvalitet og relevans. Vi får også positiv respons på at kursene ser kvalitetsmessig gode ut, at det er mange interessante og relevante temaer og at de rett og slett er morsomme.

Vi utvikler kursene for dere

Når vi i Difi utvikler e-læringskurs er vårt mål at kursene skal være enkle å ta i bruk både for dere som jobber med opplæring og alle ansatte i deres virksomhet. For at dere skal få mer ut av opplæringen, har vi flyttet vårt opplæringstilbud ut av kurslokalene våre og inn på arbeidsplassene deres. For å gjøre dette så enkelt som mulig, lager vi veiledere for implementering og annet materiell for kursene, som dere kan bruke hvis dere vil tilby Difis opplæring som en del av opplæringen i virksomheten deres. Vi utvikler nye kurs hvert år og vil fortsette å gi dere de kursene offentlig ansatte behøver.

Ut på tur, aldri sur

Mange av deltakerne i Kristiansand og Bergen utrykte stor glede over at vi hadde tatt turen ut av Oslo. Nå drar vi på ny tur, denne gang til Trondheim 5. og Tromsø 6. september..  

På seminarene vil vi presentere den nye felles læringsplattformen i staten og et utvalg av våre e-læringskurs. Vi har også med oss Christian Leirvik fra Kulturdepartementet som deler KUDs erfaringer med bruk av Difis e-læringskurs "Innsyn - e-læringsmagasin om offentleglova". Seminarene er gratis. 

Her kan du se et videointervju med Monica Øen, rådgiver ved Norges Handelshøyskole (NHH) om hva hun synes om det tilsvarende arrangementet i Bergen.

På tur med læring: video fra Bergen

Programmet “På nett med læring” er en fireåring satsing på digital opplæring i staten. Vi har som mål å bidra til et felles kompetanseløft i staten - mer og bedre læring gjennom bruk av digitale læringsressurser. Ta kontakt med oss hvis du lurer på noe.

 

Forfatter

Tone Kastnes
Tone Kastnes
Tone leder det fireårige programmet "På nett med læring" - satsing på digital læring i staten.

Kommentarer

Skriv ny kommentar

* obligatorisk felt som du må fylle ut