4.2 - Nettsted og tjeneste er optimalisert for god ytelse og rask nedlasting

Nettsteder og tjenester skal bygges for god ytelse uansett plattform. Brukeren skal slippe å oppleve treg nedlastings- og responstid, og med stadig større utbredelse av teknologi som JavaScript, CSS, AJAX og teknologi på serversiden er ikke størrelse alene det som avgjør nettopp dette.

Publisert: 04. jul 2017, Sist endret: 05. jul 2018

For å fange opp ytelsen bruker vi en kombinasjon av både størrelsesmåling og karaktersystemet i verktøyet YSlow, som kjører en rekke tester på nettstedet og tjenesten. Sidestørrelsene på nettstedet bør ikke være over 400KB, og både nettsted og tjeneste bør få karakteren A eller B.

TestpunkterPoeng (30)
Nettstedets sidestørrelser er på mindre enn 400 KB10
Nettstedets sidestørrelser er mellom 400 og 500 KB5
Nettstedet får karakteren A eller B i YSlow10
Tjenesten får karakteren A eller B i YSlow.10

Slik tester du

Ved hjelp av verktøyet YSlow (http://yslow.org/) testes forsiden og to undersider på nettstedet for både størrelse (i kb) og ytelse (karakter A eller B gir godkjent). I tjenesten testes startsiden i utfyllingsprosessen for ytelse (karakter A eller B gir godkjent).

Kriterisettet som skal brukes ved ytelsesmålingene, er "YSlow v2" som følger med verktøyet ved installasjon. Poenggivningen baseres på hvilket resultat som oppnås i de to testene. Sidestørrelser under 400kb gir full uttelling, men størrelser mellom 400-500kb gir delvis uttelling. Karakterkravet til både nettsted og tjeneste er A eller B.

 

Deldette