Los

Los er en felles terminologi for å beskrive offentlige tjenester og ressurser. Vokabularet er brukerorientert, og kan brukes til å kategorisere for eksempel tjenester, informasjon, datasett og andre ressurser som offentlige virksomheter forvalter. Formålet med Los er å gjøre offentlige ressurser enklere å finne.

Los kan benyttes til en rekke formål, for eksempel:

  • søkeoptimalisering for beskrivelser av offentlige tjenester
  • flerspråklige beskrivelser av offentlige ressurser
  • kategorisering av offentlige ressurser
  • menystruktur for offentlige tjenester

Det er flere måter å bruke Los-vokabularet på. Den mest nærliggende er å referere til URIer for begrepene når en skal klassifisere en ressurs i et lenkede data-miljø. Standard for beskrivelse av datasett og datakataloger er et eksempel på bruksområder der Los skal brukes primært som referanse til tema ved hjelp av URIer.

Se Los-dokumentasjonen for mer utfyllende informasjon.

Gå til HTML-visning av begrepene i Los.

Last ned Los (RDF/XML).

Los 2.0 er gjort tilgjengelig under lisensen Creative Commons Zero (CC0 1.0). Dette innebærer at Difi sier fra seg alle de opphavsrettigheter og nærstående rettigheter til verket og at du kan kopiere, endre, distribuere Los, selv for kommersielle formål, uten å spørre om tillatelse.

Publisert: 09. jun 2017, Sist endret: 13. jun 2017

Deldette

Kontakt

Hjelp oss å bli bedre

Vi leser alt, men du blir anonymisert og vi kan derfor ikke svare deg. Hvis du har et spørsmål du ønsker svar på, vennligst se www.difi.no/om-difi/kontakt-oss

Fant du det du lette etter?
* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*