Sikkerhetsstandarder

Sikkerhetsstandarder for statsforvaltningen

Publisert: 10. nov 2014, Sist endret: 26. sep 2019

Avtalen med Standard Online der Difi betalte for statlige virksomheters tilgang til sikkerhetsstandarder på informasjonssikkerhetsområdet ble inngått 15.11.2013 og opphørte 31.12.2016. Avtalen virket i tre år, og om lag 100 enheter benyttet seg av avtalen totalt. Difi tror gratis tilgang var til nytte i perioden. Det var imidlertid kostnader for Difi forbundet med avtalen, og det ble vurdert slik at forvaltningen samlet sett var best tjent med at virksomhetene selv vurderer behovet - og tar kostnaden ved - slik tilgang. 

Difi har utviklet et rikholdig veiledningsmateriell i internkontroll på informasjonssikkerhetsområdet. Veiledningen er spesielt tilpasset forvaltningens behov. Vi anbefaler at forvaltningen i første rekke benytter dette materiellet som støtte når den skal etterleve kravene til internkontroll iht. eForvaltningsforskriften § 15. 

Statlige virksomheter som i tillegg ønsker elektronisk tilgang til de internasjonale standardene, må inngå egen avtale om dette direkte med Standard Online. Dette er på linje med kommunene. Vi får da en lik praksis i offentlig sektor.

Deldette

Kontakt

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*