Endringsledelse

Forvaltningen står ved et vendepunkt. Vi må gjøre mer for mindre, forvaltningen er i omstilling og lederrollen i endring. Offentlige ledere har gitt Difi klar beskjed om at de ønsker mer kompetanse på endringsledelse.

På denne siden finner du informasjon om to tiltak knyttet til endringsledelse - en møterekke og en serie med podkaster. 

Endring til frokost – en møterekke om endringsledelse

Møterekken handler om endringsledelse i praksis. Vi inviterer forvaltningen til å dele erfaringer, metoder og kunnskap på tvers. I møtene vil du høre fra ledere og andre praktikere som jobber med endringsledelse på ulike måter.

Neste frokostmøte:
Meld deg på frokostmøte 24. mai. Temaet denne gangen er ledelse- og organisasjonsutvikling med utgangspunkt en ny digital hverdag. To innledere fra Arkivverket kommer for å dele sine erfaringer.

Tidligere frokostmøter:
Se opptak fra frokostmøtet 7. april "Hvordan jobbe med endringsledelse i krise?". Frode Forfang, direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI) og Ingrid Olram, områdedirektør i asylavdelingen i UDI delte sine erfaringer med endringsledelse knyttet til fjorårets flyktningkrise.

Last ned presentasjonene fra frokostmøtet 3. mars: "Hva er endringsledelse - rollen som prosjektleder og mellomleder i endring". Innledere var Stine Olsen og Karine Rikheim fra Skatteetaten og Ingunn Botheim fra Difi.

Difis podkast om endringsledelse

Vi diskuterer endringsledelse på en uformell måte og tar opp ulike dilemma knyttet til tema. Formålet er å dele kunnskap, perspektiver og gi råd basert på både erfaringer og teori.

Podkast 1: Hva er endringsledelse?

Den første podkasten består av to deler, endringspraten og endringsnemda. I endringspraten snakker vi om hva endringsledelse er. I endringsnemda diskuterer vi to konkrete case fra lytterne.

Podkast 2: Menneske, maskin og endring

Denne gangen handler endringspodden om mennesket og maskinen, og vi har med oss leder av digitaliseringsrådet, Svein Kristensen. Vi tar en prat og løser caser knyttet til endringsledelse og digitalisering.

Endringspodden lages av: Mona Stormo Andersen, Asbjørn Gjerde Lund og Ingrid Mørk. Mona jobber med styring og ledelse av anskaffelser, Asbjørn jobber med utrulling og innføring av IKT prosjekter, og Ingrid jobber med lederutvikling og utvikler tiltak for enkeltledere og ledergrupper. Valgjerd Bakka Skauge er vi så heldige å låne fra Forsvarsdepartementet der hun jobber med leder-, organisasjons- og forvaltningsutvikling.

Flere podkaster kommer.

Disse tiltakene er en del av regjeringens Program for bedre styring og ledelse.

Sist endret: 
26. apr 2017

Deldette

Kontakt

Fant du det du lette etter?

* er obligatoriske felter som du må fylle ut for å sende skjemaet. Hvis du har et spørsmål du ønsker svar på, vennligst se www.difi.no/om-difi/kontakt-oss

Fant du det du lette etter?
*