Maskinporten

Maskinporten er ei løysing for tilgangsstyring for verksemder som utveksler data. Løysinga garanterer identiteten mellom verksemder, og sørger for maskin-til-maskin autentisering.

Publisert: 10. sep 2019, Sist endra: 26. sep 2019
Kort om løysinga
Målgruppe

Anbefalt for statlege verksemder

Anbefalt for kommunal sektor

Sluttbrukarar

Maskin-til-maskin

Juridiske føresetnader for brukIngen vesentlege føresetnader
Planlagde endringarIngen vesentlege endringar i 2019
BetalingGratis etablering. Gratis bruk. Sjå betalingsinformasjon
ForvaltarDifi
Noe av det viktigste vi gjør er å lage felles komponenter og standarder på stadig flere områder. Vi bygger nå en solid og moderne digital grunnmur for det offentlige Norge. Erna Solberg
 
 

Vi tilrår å bruke Maskinporten saman med:

Maskinporten er ein eigenskap ved ID-porten sin OIDC-tilbydar, og nyttar informasjon frå Einingsregisteret for å verifisere verksemdssertifikat.

Andre kombinasjonar kan vere moglege. Kontakt oss gjerne dersom du har innspel.

 

Spørsmål og svar om Torget

Hva er formålet med Torget?

Torget er en samlet og enhetlig framstilling av tilgjengelige fellesløsninger. Det viser sammenhenger og samspill mellom løsninger. Målet er å gjøre det enklere å finne eksisterende løsninger, gi et bedre beslutningsgrunnlag, og slik bidra til økt bruk av fellesløsninger.

Vi legger opp til at du skal bruke Torget sammen med blant annet Felles datakatalog, Altinn digitalisering og Difis samarbeidsportal.

Hvilke løsninger finner jeg på Torget?

I denne versjonen av Torget har vi prioritert de nasjonale felleskomponentene, andre fellesløsninger forvaltet av Difi og Brønnøysundregistrene, og utvalgte løsninger som KS står bak. Oversikt over alle løsningene finner du på siden Alle fellesløsninger.

Kan jeg legge inn egne løsninger?

Foreløpig er det ikke mulig å legge inn egne løsninger, men på sikt ønsker vi at Torget skal bli et sted hvor vi kan presentere flere fellesløsninger enn de som i dag regnes som nasjonale fellesløsninger. Kontakt oss gjerne med forslag til hvilke løsninger som bør være en del av oversikten.

Hvordan får jeg tilgang til løsningene?

Det er fortsatt de forskjellige forvalterne av fellesløsningene som må hjelpe deg dersom du ønsker å ta i bruk en løsning. På hver side som presenterer en løsning har vi lagt inn en lenke til forvalternes informasjonssider for hvordan komme i gang med å bruke løsningene.

Alle fellesløsninger

Kontakt