Dilemmatrening - informasjonssikkerhet

dilemmatrening skrå

Difi har laget dilemmatrening i informasjonssikkerhet. Alt materiale kan lastes ned fra våre nettsider.

Publisert: 15. des 2015, Sist endret: 22. nov 2017

Mange virksomheter har utfordringer med å få de ansatte til å forstå krav til informasjonssikkerhet og hvorfor dette gjelder dem.  Vi i Difi har derfor utformet en dilemmatrening som skal bidra til å skape refleksjon blandt de ansatte.

Dilemmatreningen er laget for å være et fleksibelt opplæringsverktøy. Difi har laget en grunnpakke som består av en duk, ni dilemmaer, åtte perspektiver samt anbefalinger for hvordan man kan ta dette i bruk. Disse kan nå lastes ned fra våre nettsider, til fri benyttelse. Dersom en virksomhet har spesielle utfordringer, eller man ser behov for å diskutere ut fra et annet perspektiv, er det også gjort tilgjengelig maler på nettsiden vår slik at man kan lage sine egne dilemmaer og perspektiver. Kanskje dere til og med kan dele disse med andre virksomheter? I så fall legger vi det gjerne ut i vår oversikt over eksempler på opplæringstiltak

Vi kommer til å utvikle og publisere flere dilemmaer, tips og råd til bruk av dilemmatreningen etc. i løpet av 2016.

Hvis det er spørsmål til dilemmatreningen, eller du ønsker hjelp til å ta dette i bruk, er det bare å ta kontakt med seksjonen. Offentlige virksomheter kan få dilemmatreningen tilsendt kostnadsfritt.

Last ned spillpakken (12MB ZIP) 
(Duk, rollekort, alle dilemma, spilleregler, materiell til fasilitator)

Ekstramateriale kan lastes ned fra listen under.

Deldette

Kontakt