Samtykkebasert lånesøknad er årets digitale suksesshistorie

Gruppebilde av vinnerne av Digitaliseringsprisen 2018: Skatteetaten, Brønnøysundregistrene og finansnæringen ved Finans Norge og Bits AS

De 1200 deltakerne på årets digitaliseringskonferanse stemte frem Samtykkebasert lånesøknad til vinneren av digitaliseringsprisen 2018.

Publisert: 06. jun 2018, Sist endret: 04. mar 2019

Samtykkebasert lånesøknad (SBL) er utviklet av Skatteetaten, Brønnøysundregistrene og finansnæringen v/Finans Norge og Bits AS. SBL gjør lånesøknaden enklere for forbrukerne i et samarbeid mellom offentlige etater og finansnæringen. Lånesøkere trenger ikke lenger levere skattemelding og lønnsslipper til banken, men gir digitalt samtykke via Altinn til at Skatteetaten kan dele informasjon om inntekt, gjeld og formue med banken.

De tre finalistene til årets pris var Mine pasientreiser, Samtykkebasert lånesøknad og Smart omsorg.

– Vi hadde tre veldig gode kandidater i år. Samtykkebasert lånesøknad har virkelig vist hvordan digitalisering gir nye og gode løsninger for innbyggerne. Jeg gratulerer vinneren og håper at prisen kan inspirere andre offentlige virksomheter til å utvikle løsninger som gir nye og bedre muligheter for brukerne, sier Steffen Sutorius, direktør i Difi.

Juryen som plukket ut finalistene, besto av administrerende direktør Heidi Arnesen Austlid i IKT-Norge, administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia, avdelingsdirektør Line Richardsen i KS og fagdirektør Ellen Strålberg fra Difi.

Vinnerne av Digitaliseringsprisen 2018, fra venstre: avdelingsdirektør Torstein Hoem, Skatteetaten, avdelingsdirektør Cat Holten i Brønnøysundregistrene og Nils Inge Brurberg fra BITS AS

Vinnerne av Digitaliseringsprisen 2018, fra venstre: avdelingsdirektør Torstein Hoem, Skatteetaten, avdelingsdirektør Cat Holten i Brønnøysundregistrene og Nils Inge Brurberg fra BITS AS

Thomas Eckhoff

 

Deldette