Én million digitalt signerte dokumenter

Digital signering av avtaler i det offentlige er i ferd med å ta av. eSignering, som Difi tilbyr stat og kommune, har passert én million signerte dokumenter siden oppstarten i 2016.

Publisert: 26. feb 2019, Sist endret: 26. feb 2019

eSignering har på kort tid blitt en populær tjeneste. Over 150 offentlige virksomheter har tatt den i bruk.

– Pågangen blant offentlige virksomheter som ønsker å komme i gang med eSignering er stor. Det er mange som ser at de kan hente store gevinster raskt, sier avdelingsdirektør Torgeir Strypet i Difi.

Posten Norge vant i 2016 konkurransen om å levere en tjeneste for eSignering til det offentlige. Den enkelte virksomhet trenger bare å akseptere brukervilkår før de er klare til å ta den i bruk.

– Prosessene før og etter inngåelse av en avtale i offentlig sektor er gjerne digitalisert, men ikke selve signeringen. Det er her e-Signering kommer inn. Vår løsning er rask å komme i gang med, gir gevinster umiddelbart og koster svært lite for virksomhetene, sier Torgeir Strypet.

Bærum kommune har oppgitt til Difi at de sparer en halv million i netto per år på digitalisering av arbeidskontrakter, pluss at de sparer 5 000 arbeidstimer som følge av at manuelle operasjoner forsvinner.

Fakta om eSignering

  • eSignering gjør det mulig for offentlige virksomheter å få dokumenter signert digitalt. Den som skal signere gjør det med sin personlige eID, for eksempel MinID eller BankID
  • Posten Norge er leverandør, med Signicat som underleverandør
  • Over 150 offentlige virksomheter, inkludert kommuner, har per januar 2019 tatt løsningen i bruk
  • Lånekassen er den største brukeren av tjenesten

Kontakt