Utdeling av klarspråksprisene for 2018

Utdeling av klarspråksprisene

Hvem vinner årets klarspråkspriser? Og hva skjer når vi bruker begreper som ressursorienterte holdninger og dialogbaserte samtaler? Vi feirer 10-årsjubileum for klarspråksprisene i Oslo Konserthus onsdag 27. mars.

Publisert: 13. mar 2019, Sist endret: 13. mar 2019

På frokostseminaret får du høre om tåkete begreper og svada i beslutningstekster fra stat og kommune. Stavanger kommune har arbeidet med klart språk i beslutningstekster, det vil si de overordnede dokumentene som planer, strategier og saksframlegg. Vi får høre om hva som kjennetegner språket i beslutningstekster, hvorfor språket er som det er, og ikke minst hvilke konsekvenser det kan ha.

Direktørene i Difi, KS og Språkrådet vil ta opp tråden og samtaler om hvilken retning språkarbeidet skal ta i årene framover. Har språkarbeidet den plassen det fortjener i offentlig forvaltning? Hvilken betydning kan språket ha for medvirkning og et levende lokaldemokrati?

Og selvsagt skal vi feire prisvinnerne! I år deles det ut tre priser: klarspråksprisen for staten, klarspråksprisen for kommuner og fylkeskommuner og utmerkelsen "Årets trekkhund". Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland deler ut prisene, og de tre prisvinnerne holder korte, faglig spissede innlegg om hvordan de har arbeidet med klarspråk i sin virksomhet.

Det var mange gode kandidater til prisene i år, og juryen har hatt en vanskelig oppgave. Det var spesielt vanskelig å velge «Årets trekkhund», siden alle de nominerte har gjort en formidabel innsats på sine arbeidsplasser.

Juryen kjenner seg likevel sikker på at de har kommet fram til de sterkeste kandidatene til hver av prisene. Juryen er imponert over det gode arbeidet som blir gjort rundt omkring i landet og håper å se enda flere kandidater neste år.

Frokostseminaret blir strømmet, og lenke til sendingen blir lagt ut på klarspråk.no.

Kontakt