Nyhetsarkiv

Felles datakatalog vant Fyrlyktprisen!

Fyrlyktprisen deles ut hvert år på konferansen NOKIOS i Trondheim. Årets vinner ble Felles datakatalog, som er utviklet av Brønnøysundregistrene, Difi og Skate-virksomhetene.

Lunch: -Bache, jeg trenger input på noe her. - Perfekt! Jeg har forberedt meg!- Forberedet deg? - Som leder har jeg et ansvar for å inspirere og motivere gjennom formidling. - Kall det gjerne historiefortelling. - Det var en gang en liten mellomleder....

Digitaliseringsrådet har lansert erfaringsrapporten 2019 – Den gode historien!

I dag lanserte Digitaliseringsrådet sin årlige erfaringsrapport! Erfaringene er hentet fra 55 prosjekter i over 40 virksomheter og 15 departementsområder. Vi samlet over 200 ledere og prosjektentusiaster, og det var høyt engasjement fra første stund. Temaet «Den gode historien» er åpenbart noe mange er opptatt av!

Disse er nominert til Anskaffelsesprisen 2019

Juryen har nominert 3 prosjekter til anskaffelsesprisen hvor oppdragsgiver og leverandør har gått sammen om smartere innkjøp. De tre nominerte samarbeidsprosjektene er Elverum kommune og Betonmast Innlandet, Nye Veier og Hæhre Entreprenør AS, Østre Toten kommune og Rema 1000 Lena.

Melding om celleprøve rett på mobilen

I haust gjennomfører Difi ein kampanje i sosiale medier for å støtte Livmorhalsprogrammet som ønsker å nå fleire unge kvinner via digital postkasse.

Difi presenterte funn fra innovasjonsbarometeret på Nordic Edge

Høy innovasjonstakt i alle de nordiske landene

På Nordic Edge Expo i Stavanger lanserte Difi, sammen med samarbeidspartnere i de nordiske landene, den første sammenligningen av offentlig innovasjonsarbeid i Norden. Tallene viser at 4 av 5 offentlige virksomheter i Norden er innovative.

Maskinporten – for enklare deling av data

Difi lanserer no Maskinporten som gjer det enklare å dele og bruke data på tvers i offentleg forvalting. Dette vil utløyse meir digitalisering og utvikling av nye samanhengande tenester frå det offentlege og næringslivet.

Ny veileder for innkjøp av biodrivstoff

Bruk av biodrivstoff kan bidra til å redusere klimagassutslipp, men klimaeffekten varierer mye mellom forskjellige typer biodrivstoff. En ny veileder skal gjøre det enklere for offentlige virksomheter å kjøpe klimavennlig biodrivstoff.

Arendalsuka 2019

Møt oss på Arendalsuka

Torsdag 15. august inviterer Difi og DFØ til debatten «Valget 2019: Trumfer det kortsiktige det langsiktige?» på Arendalsuka. Du kan også følge debatten på sosiale medier. Difi vil også delta på en rekke arrangementer om grønne og bærekraftige anskaffelser.

Sider