Sats - for nye ledere i staten

E-læringskurset Sats gir nye ledere en god start i lederrollen gjennom opplæring og støtte i overgangen fra fagperson til leder. Sats egner seg primært for deg som er førstegangsleder, men vil også være nytting for deg som er ny leder i en statlig kontekst. E-læringskurset kan brukes på ulike måter i egen virksomhet.

Publisert: 04. mai 2015, Sist endret: 06. jan 2019

Om Sats

Du kan ta i bruk Sats på tre ulike måter:

  • Ta Sats på egen hånd: Du får nyttig innføring i ledelse i staten, kan stake kurs for ditt eget lederskap gjennom gode refleksjonsoppgaver og trent på sentrale utfordringer og dilemmaer i lederrollen. Du bestemmer selv tempoet.
  • Ta Sats som en del av et læringsløp i egen virksomhet: I tillegg til nyttig opplæring gjennom e-læringen, får du relatert det til gjeldende ledelsespraksis og -rutiner i din virksomhet. Dette organiseres ofte i regi av HR/opplæringsansvarlig i virksomheten. 
  • Ta Sats som en del av Difis "Ny som leder-tilbud": Du deltar på to samlinger i regi av Difi, hvor den første samlingen er bygget rundt e-læringskurset Sats. 

Les mer om hvordan virksomheten på ulike måter kan ta i bruk Sats her.  

Læringsløpet i Ny som leder-tilbudet i Difi

Difi anbefaler at du gjennomfører fellessamlingene på Ny som leder-tilbudet i løpet av ett halvår, enten høst eller vår. E-læringen gjennomfører du på egenhånd når det passer deg.

Målgruppen er nye ledere i staten som har vært leder i under 2 år og har personalansvar.

  • Samling 1 - Ditt lederskap: I denne samlingen fokuserer vi på deg og din lederrolle. Hvorfor ble du leder, hvem vil du være som leder, hva trenger du for å bli den lederen du ønsker å være? Vi reflekterer sammen rundt det statlige særpreget, og diskuterer felles utfordringer og dilemmaer. 
  • Samling 2 - Ledelse i statlig kontekst: Gjennom denne samlingen får du en innføring i aktuelle tema for deg som leder og arbeidsgiver med utgangspunkt i konkrete utfordringer fra din egen lederhverdag. Tema for samlingen er arbeidsgiverrollen (med spesiell vekt på arbeidsgivers styringsrett), styring og ledelse og hvordan lede i en digital omstilling.

Deldette

Kontakt

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*