A-ordningen er årets digitale suksesshistorie 2015

bilde av avstemningsresultater for digitaliseringsprisen 2015

På Digitaliseringskonferansen ble A-ordningen kåret til årets digitale suksesshistorie av deltakerne. - A-ordningen er et godt eksempel på hvordan digitalisering blir brukt for å møte brukernes behov og oppnå gevinster både for brukerne og virksomheten, sier direktør Ingelin Killengreen i Difi.

Publisert: 16. jun 2015, Sist endret: 28. mar 2017

Vinner av årets digitaliseringspris: A-ordningen

I sterk konkurranse med Oslo kommunes program for elektroniske tjenester og Lånekassens LØFT-program, stemte deltakerne på Digitaliseringskonferansens første dag frem A-ordningen* til NAV, Skatteetaten og SSB som vinner. Blant 16 nominerte kandidater valgte en jury bestående av visepresident Heidi Arnesen Austlid fra IKT-Norge, fagdirektør Endre Hjelseth fra Difi og avdelingsdirektør Line Richardsen fra KS ut de tre nevnte kandidatene som ble presentert på konferansen. Kandidatene er gode eksempler på vellykkede digitaliseringsprosjekter.

- Formålet vårt med å dele ut denne prisen er å gi oppmerksomhet til de som har utnyttet digitaliseringens muligheter på en god måte. Og ikke minst la alle andre lære noe av dem som lykkes, fremhever Ingelin Killengreen.

Kriteriene Difi la til grunn ved nominasjonen av kandidater var at det enten skulle være eksempler på digitalisering av en eller flere tjenester, en eller flere prosesser eller samordningsgrep der digitale løsninger lå til grunn for suksessen. Videre, hvordan brukerperspektivet var ivaretatt og gevinstrealisering eller potensiale for dette som følge av digitaliseringen.

* A-ordningen gjelder for arbeidsgivere som skal innrapportere informasjon om arbeidstakere og lønn til skatteetaten, NAV og SSB.

Deldette

Kontakt