15.9.2017: Endring til frokost - Frokostmøte om endringsledelse

Kommunikasjon i vanskelige endringsprosesser - erfaringer fra Folkehelseinstituttet. Se opptak og presentasjoner.

Publisert: 14. sep 2017, Sist endret: 13. okt 2017

Folkehelseinstituttet har de siste årene gått gjennom store endringer og deres endringsreise er på ingen måte over. De har endret organisasjonsstruktur, avviklet avdelinger og i 2017 og 2018 står de overfor flere kutt i antall ansatte. Hvordan har de jobbet med kommunikasjon i denne perioden? Vi får erfaringene fra et lederperspektiv og fra et kommunikasjonsperspektiv.

Innledning ved Ingrid Mørk

Kommunikasjonsdirektør i Folkehelseinstituttet, Christina Rolfheim-Bye, forteller om hvordan hun har jobbet med å sikre god overordnet kommunikasjon gjennom årene med endring. Hun deler erfaringer med tilrettelegging av kommunikasjon for ledere og rigging av budskap både til organisasjonen og media. 

Christina Rolfheim-Bye, Kommunikasjonsdirektør i Folkehelseinstituttet

Fagdirektør Ulf Dahle har de siste årene jobbet under en plan om styrt nedbemanning. En av hans enheter ble nylig avviklet og de resterende 5 avdelingene i hans linje skal nedbemanne med 14 årsverk. Han forteller om å forberede nedbemanning og hvordan han som mellomleder har jobbet med å balansere budskap til medarbeidere for å bygge tillit, uten å skape urealistiske forventninger.

Ulf R. Dahle, Fagdirektør i Folkehelseinstituttet

Spørsmål fra salen

 

Deldette

Kommentarer

Skriv ny kommentar

* obligatorisk felt som du må fylle ut