27.10.2017: Endring til frokost - Frokostmøte om endringsledelse. Omstilling mellom styringsrett og medbestemmelse

Ledere i staten må balansere mellom styringsrett og medbestemmelse. Når organisasjonen endrer seg kan dette settes på prøve. Lånekassen står i store endringer og ledere og tillitsvalgte har virkelig fått testet samarbeidet. Til endring til frokost kommer direktør Marianne Andreassen og hovedtillitsvalgt for Akademikerne i Lånekassen Tom Halfdan Tobiassen. De deler sine erfaringer med å finne balansen mellom styringsrett og medbestemmelse.

Publisert: 26. okt 2017, Sist endret: 27. okt 2017

Hvordan kan man opprettholde drivet og intensjonen med endring og omstilling, samtidig som medbestemmelsen får tilstrekkelig plass? Og hvordan sikre et godt samarbeid i prosessen? I Lånekassen man har man lykkes med dette og vunnet en pris på veien. Marianne Andreassen fikk nylig HR Norges lederpris for 2017. Det ble pekt på at Andreassen har greid å gjennomføre endringer i organisasjonen til beste for kundene. Endringene har gitt følbare konsekvenser for arbeidsplasser og arbeidsoppgaver. Likevel er det et godt og tillitsfullt samarbeidsklima i virksomheten. Vi får høre hennes erfaringer som toppleder. I tillegg kommer hovedtillitsvalgt Tom Halfdan Tobiassen for å dele erfaringer fra sitt perspektiv.

 

Innledning

ved Ingrid Mørk, Difi

Omstilling mellom styringsrett og medbestemmelse

ved Marianne Andreassen, direktør i Lånekassen

Et fagforeningsperspektiv

Tom Halfdan Tobiassen – Hovedtillitsvalgt for Akademikerne i Lånekassen

Spørsmål fra salen

Endring til frokost er en serie frokostmøter om endringsledelse. I møtene vil du høre fra ledere og andre praktikere som jobber med endringsledelse på ulike måter og få mulighet til å dele erfaringer med andre. Målet er å gjøre endringsledelse praktisk og bidra til å dele erfaringer, metoder og kunnskap på tvers av offentlig sektor.  

Deldette