Erfaringsseminar om tidstyvfangst i forvaltningen 4. oktober 2014

Har IT-systemer gjort arbeidsdagen enklere? Eller skaper de tidstyver både for innbyggerne og ansatte?

Publisert: 31. okt 2014, Sist endret: 29. okt 2018

Se nett-TV

Åpning ved Difis prosjektleder Mette Mannsåker

Jonas Söderström: Tre strategier mot tidstyver i IT-systemer: designfokus, effektfokus, regelfokus

Bjørn Holstad, Difi: Orden i eget hus, hvor viktig er det?

Presentasjoner

Jonas Söderströms presentasjon i PDF

Om erfaringsseminaret

Som innbygger og bruker av offentlige tjenester og som ansatt i offentlig virksomhet må vi forholde oss til IT-systemer. IT er blitt del av vår hverdag og det skal forenkle, forbedre og effektivisere arbeidsoppgavene. Men har det gjort arbeidsdagen enklere? Er det blitt så enkelt som forventet eller skaper det tidstyver både for innbyggerne og ansatte?

Erfaringssamlingene skal bidra til at hver enkelte kan dra hjem litt mer rustet på forbedringsarbeid i praksis. Vi vet at mange har meldt inn tidstyver knyttet til IT-systemer. Spørsmålet for mange kan være hvordan skal vi ta tak i dette og få til forbedringer som reduserer eller fjerner tidstyvene for både de foran og de bak «skranken». Dette skal vi diskutere og vi vil også utnytte våre to erfarne innledere som rådgivere.

Om foredragsholderne

Denne gangen skal Jonas Söderström, forfatter av boken «Jævla drittsystem», innlede om IT-systemer og tidstyver. Söderström er svensk informasjonsarkitekt som har arbeidet med brukervennlighet i datasystemer siden midten av 1990-tallet, med oppdrag for bl.a. IKEA, den svenske regjeringen, riksdagen og Europarådet. Seksjonssjef Bjørn Holstad i Difi vil følge opp det samme temaet, og snakke om kartlegging av arbeidsprosesser, virksomhetsarkitektur og brukerinvolvering.

Program

10.30 Åpning ved Difis prosjektleder Mette Mannsåker

10.45 Jonas Söderström: Tre strategier mot tidstyver i IT-systemer: designfokus, effektfokus, regelfokus

12.00 Lunsj

12.30 Bjørn Holstad, Difi: Orden i eget hus, hvor viktige er det?

13.15 Summing, gruppediskusjon og spørsmål til innlederne om konkrete problemer

14.15 Oppsummering

14.30 Avslutning


Difi vil arrangere flere erfaringssamlinger. Følg med på nettsidene om Tidstyver på Difi.no. Har du forslag til et tema for en erfaringssamling, kan du også sende en e-post til Tidstyvprosjektet@difi.no .

 

Deldette