Kom i gang med klarspråk! Opptak av frokostseminaret 31. august

Lurer du på hva klarspråk er? Har du begynt, eller skal du i gang med et klarspråksprosjekt? Se på opptak og presentasjoner fra frokostseminaret og få konkrete råd om hvordan du kan komme i gang med klarspråksarbeid på din arbeidsplass.

Publisert: 04. sep 2015, Sist endret: 11. jul 2018

Se opptak av innleggene på frokostseminaret på Vimeo.

Program

Organisering, forankring og gjennomføring av et klarspråksprosjekt
Kristine Strømmen, senior kommunikasjonsrådgiver og Doris Amland, seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet har jobbet med klarspråk siden 2009, da direktoratet opprettet et språkteam som utviklet en språkprofil og laget retningslinjer for sentrale sjangre. Alle ansatte fikk kurs i klarspråk. Vi får her høre om dette arbeidet og om Utdanningsdirektoratets 10 bud for klarspråk.

Hvordan skape motivasjon og engasjement for klarspråk?
Mari D. Rølvåg, språkkoordinator, Statens innkrevingssentral

Statens innkrevingssentral (SI) vant Klarspråksprisen 2014 for sitt langvarige og grundige klarspråksarbeid gjennom flere år. For SI er klarspråk først og fremst et holdningsarbeid. De involverer brukerne i utviklingen av tjenestene og sender ut brukerundersøkelser på nett hver dag. SI er opptatt av et klart og godt språk uavhengig av om kontakten med brukerne skjer på nett, via brev, sms eller på telefon.

 

Klarspråk i praksis – hvordan jobbe konkret med språket i organisasjonen?
Marianne Nordberg, prosjektleder plan- og bygningsetaten i Oslo kommune

Plan- og bygningsetaten i Oslo satte i gang et toårig klarspråksprosjekt i 2014. I løpet av det siste året har de blant annet utviklet en språkprofil og kurset alle ansatte.  Nordberg vil fortelle om hvordan de arbeider med å omskrive tekster, og om hvordan selve arbeidsprosessen kan bidra til å endre skrivekulturen. 

Se opptak av klarspråksseminarer på Vimeo. 

Se opptak av klarspråksseminarer på Youtube.
 

Deldette

Kommentarer

Skriv ny kommentar

* obligatorisk felt som du må fylle ut