Digitaliseringsrådet
Regjeringen har etablert et digitaliseringsråd som skal hjelpe statlige virksomheter i å lykkes med digitaliseringsprosjekter. Rådet skal også bidra til at statlige etater skal lære av hverandres suksesser og feil.
Rådet tilbyr en vurdering av digitaliseringsprosjekter i alle prosjektets faser. Det er planlagte digitaliseringsprosjekter mellom 10 og 750 millioner kroner som kan få hjelp. Ordningen er anbefalt, men frivillig.
Dette er rådets medlemmer
- Leder Svein R. Kristensen
- Toril Nag
- Nina Aulie
- Kjetil Århus
- Magne Jørgensen
- Jan-Olav Styrvold
- Eli Stokke Rondeel
- Øivind Christoffersen
- Alv H. Sørland
- Ann Merethe Lysø Sommerseth
Slik foregår behandlingen
Behandlingen i Digitaliseringsrådet kan deles i tre, forberedelser, prosjektgjennomgang og oppfølging.
Forberedelser
Virksomheten tar kontakt med sekretariatet og melder sin interesse. Sammen finner vi et passende tidspunkt for rådsbehandling og hvilken dokumentasjon som skal sendes inn.
Prosjektgjennomgang
Fra virksomheten har sendt inn prosjektdokumentasjonen, skal behandlingen i rådet som hovedregel ta tre uker. Eksempler på dokumentasjon er prosjektbegrunnelse, gevinstrealiseringsplan og styringsdokument. Dokumentene gjennomgås av sekretariatet som saksforberedelse til rådet.
Rådets behandling foregår ved at virksomhetsleder møter rådet, og sammen går de gjennom prosjektet. Målet er å etablere en god dialog med virksomheten. I forkant av møtet har rådet og sekretariatet vurdert dokumentene som virksomheten har sendt inn. Etter behandlingen i rådet får virksomheten en skriftlig anbefaling.
Oppfølging
Etter behandlingen i rådet, kan virksomheten få veiledning av sekretariatet. Vi kommer også til å kontakte virksomhetene for å innhente erfaringer slik at vi kan forbedre oss og sikre systematisk læring.