Kriteriesett for nettsteder og tjenester

Kriteriesettet retter seg mot både nettsteder og tjenester, og ser på dette som en helhet. Det består av 33 kriterier fordelt på 6 kategorier.

Kriteriesettet ligger til grunn for vår kvalitetsvurdering av offentlige tjeneste som resulterer i stjernefordeling (fra 1 til 6 stjerner) og prisen «Årets digitale tjeneste».

Kriteriesettet har flere bruksområder og fungerer blant annet både som veiledning, hjelp til selvevaluering og som dokumentasjon til kravspesifikasjon i anskaffelser av webløsninger.

Alle kriterier har beskrivende testmetode slik at du selv kan sjekke om du oppfyller kravene. Dersom du har et nettsted uten tjenester, hopper du bare over de testpunktene som bare gjelder tjenester. Noen steder trenger du egne testverktøy, men disse laster du ned gratis etter behov.

Å lage gode digitale tjenester er en stor jobb. Kriteriesettet er en god start, i tillegg har vi samlet noen andre sett med retningslinjer du også bør vite om.

Utskriftsvennlig versjon
Om du heller vil skrive ut kriteriene

Kontakt

Hjelp oss å bli bedre

Vi leser alt, men du blir anonymisert og vi kan derfor ikke svare deg. Hvis du har et spørsmål du ønsker svar på, vennligst se www.difi.no/om-difi/kontakt-oss

Fant du det du lette etter?
* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*