Din virksomhet skal også i skyen, er du forberedt?

18. mar 2019
UiT Norges arktiske universitet

Praktisk informasjon

Start: Mandag 18. mars 2019 - 11:00
Slutt: Tirsdag 19. mars 2019 - 15:00
Adresse: UiT Norges arktiske universitet, Det helsevitenskapelige fakultet (MH-bygget), Auditorium 3, Hansine Hansens veg 18, Tromsø
Påmeldingsfrist: Mandag 11. mars 2019 - 23:59
Ansvarlig: Håvard Reknes, mob: 469 28 494
Fagkategori: IKTOffentlige anskaffelserLederMedarbeiderSeminar

Beskrivelse

«Skytjenester skal vurderes på linje med andre løsninger»
«Regjeringen vil etablere en sentral markedsplass for skytjenester»
«Anskaffelse av skytjenester oppleves som krevende»

Vi inviterer offentlige virksomheter og leverandører i Nord-Norge for å bli kjent med felles utfordringer og å søke løsninger og øke forståelsen for sky som servicemodell og leveransemodell med målsetting om å senke terskelen for å ta i bruk skytjenester. 

Regjeringen ønsker økt utbredelse av sikre, lovlige og kostnadseffektive skytjenester.

Undersøkelser viser skytjenester i relativt liten grad er tatt i bruk av offentlige virksomheter - «Anskaffelse av skytjenester oppleves som krevende», derfor har Difi iverksatt tiltak for å øke bruken av skytjenester.

Med fokus på skytjenester og er målet med denne samlingen å skape en felles arena for senke terskelen for å ta i bruk skytjenester.

Vi samler leverandører og offentlige oppdragsgivere for å diskutere utfordringer når det vurderes å anskaffe IT-tjenester som leveres som skytjeneste. Temaer som vil bli diskutert er f.eks. krav til sikkerhet, SLA, Databehandleravtale.

Felles utfordringer ved anskaffelse av skytjenester er hovedtema for samlingen. Krav til informasjonssikkerhet vil også være et viktig tema hvor bl.a. National Security Officer i Microsoft Norge vil bidra med «Slik jobber Microsoft med sikkerhet i skyen».

Vi håper på to morsomme og lærerike dager.
Det er ingen deltakeravgift på dette arrangementet.

Program

Mandag 18. mars: kl. 11.00-16.00

· Om skytjenester

· Leverandørene har ordet

· Oppdragsgiverne har ordet

· «Slik jobber Microsoft med sikkerhet i skyen»

Tirsdag 19. mars: kl. 09.00-15.00

· Tema 1 + gruppearbeid

· Tema 2 + gruppearbeid

· Dialogmøter

Lett servering underveis og lunsj begge dager. NB! Lunsj og mingling fra kl. 11.00 første dag.

Målgruppe 
Programmet er for leverandører av skytjenester og for deg som er oppdragsgiver for IKT-anskaffelser i en offentlig virksomhet.

Vil du bli medlem i Forum for oppdragsgivere IKT? 
Forumet er for deg som ofte – eller av og til – gjennomfører IKT-anskaffelser i en offentlig virksomhet. Det betyr ingenting om du har fagbakgrunn som innkjøper eller innen IKT; dersom det er du som er ansvarlig for å anskaffe programvare, maskinvare eller konsulenttjenester innen IKT, er det deg vi ønsker som deltaker i forumet.  

Forumet benytter delingsplattformen Teams der du kan kommunisere med andre oppdragsgivere i offentlige sektor, finne informasjon de har lagt ut eller dele et konkurransegrunnlag du ønsker å spørre andre til råds om. Som medlem i Teams vil du også få invitasjon til møter forumet arrangerer. Vil du bli medlem, send en epost til kursansvarlig Håvard Reknes. 

Publisert: 24. jan 2019, Sist endret: 23. feb 2019

Deldette