Digitaliseringsprisen 2019 til NAV

Karin Bøhlerengen og Ola Furu, NAV.
Glade vinnere av Digitaliseringsprisen 2019: Karin Bøhlerengen og Ola Furu, NAV. Foto: Steffen Walstad

De vel 1000 deltakerne på årets digitaliseringskonferanse stemte frem NAVs nye nettjeneste for foreldrepenger til vinner av digitaliseringsprisen 2019.

Publisert: 11. jun 2019, Sist endret: 14. feb 2020

NAV har utviklet en etterlengtet publikumsløsning for kommende og nybakte foreldre. De nye nettjenestene på www.nav.no/foreldrepenger har oppnådd “world-class” på Net promoter score.  

Her kan foreldre lett finne informasjon som er tilpasset deres situasjon, kommende foreldre kan planlegge hvordan de skal fordele foreldrepengeperioden mellom seg, finne ut hvor mye penger de vil få i permisjonstiden og effektivt søke om foreldrepenger. Hvis de lurer på noe underveis, kan de chatte med chatboten Frida hele døgnet, hele året. 

– Gratulerer til NAV som har modernisert og digitalisert hele brukerreisen for kommende og nybakte foreldre. Jeg håper prisen kan inspirere andre offentlige etater til å tenke nytt og digitalt for å forbedre egne tjenester, sier Steffen Sutorius, direktør i Difi. 

Det var tre finalister til årets pris. I tillegg til NAV hadde juryen valgt ut Direktoratet for byggkvalitet og Halden kommune til finalen.  

Juryen som plukket ut finalistene, besto av administrerende direktør Heidi Austlid i IKT-Norge, daglig leder Tor Olav Mørseth i Digital Norway, direktør forskning, innovasjon og utvikling Kristin Widemann Wieland i KS, generalsekretær Christian Torp i Den Norske Dataforening, og juryleder Ellen Strålberg, Difi. 

Det var stor bredde i årets nominasjoner – til sammen 23 kandidater. Her finnes typiske publikumstjenester, samarbeidsløsninger innad i forvaltningen og løsninger/infrastruktur for bedre å kunne dele data. Det var seks kommunale og 17 statlige kandidater.